History

HBO-Instruments ApS blev startede af Hans Blichfeldt i 1976 under navnet H.Blichfeldt Handels-og Ingeniørfirma på Tesdorphsvej på Frederiksberg. Ole S. Andersen og Hans Blichfeldt første salgsbesøg hos Gravers Bjerre i Guldbergsgade resulterer i bestilling på HBO's første produkt : en programregulator til keramikovne . Den udvikles af Ole S. Andersen i samarbejde med Unitemp i Holte.

I 1976 udvikles et håndbåret digitaltermometer type T 301 , der vises på udstillingen Industrikontakt i Bellacentret i november 76 .På udstillingen fås kontakt med IDEAL industrianlæg i Fåborg (Fjellebroen), hvilket fører til ordre på udvikling og produktion af tavleinstrumenter til måling og regulering af temperatur og måling af transportbåndhastighed , stadig den dag i dag to hovedområder i HBO's produktion.

I 1977 påbegyndes udvikling af en standard temperatur regulering HBO 432.

I 1978 danner Hans Blichfeldt og Ole S. Andersen H.Blichfeldt electronics ApS og firmaet flytter til Ryesgade 3A, hvor udvikling af HBO 442 og 443 til Schou og Weidemanns røgovne fandt sted.

HBO fortsatte udvikling og forbedring af T 301 , HBO 321, 331, 432, 341, 441, 312 og 411 til måling og regulering af temperatur, tryk, hastighed, bageovnsstyring til Bago-line et datterselskab til IDEAL-line samt udvikling af drivhusstyring til Hagemann-Globe.

I 1981 vælger Hans Blichfeldt at sælge sin del af HBO og Søren S. Andersen træder nu ind i HBO som medejer.

Søren S. Andersen's hovedansvarsområde er markedsføring og administration.

I 1985 overtager Søren S. Andersen ansvaret for bogholderiet.

I 1986 skifter navn fra H.Blichfeldt electronics aps til HBO Instruments aps med nyt design og logo, til det det er i dag.

Ole S. Andersen vælger nu at satse på udvikling og Søren S. Andersen vælger også at forøge markedsføring af HBO Instruments ApS.

I 1987 opfinder Ole S. Andersen PI-regulering med integratorbegrænsning, der den dag i dag stadig er meget efterspurgt. Digitalvisning både af måleværdi og setpunkt, samt sprøjtetæt udførelse bliver nu et af HBO's specialer.

I 2001 sælger HBO Instruments digital timere, digital regulatorer samt digital indikatorer m.m. for yderligere information omkring vores produkter eller med specielle ønsker så tag kontakt til os.

I 2001 den 01. november har vi valgt at flytte fra vores gl. adresse gennem de sidste mange år. HBO er flyttet ind i lyse og dejlige lokaler på vores nye adresse på Akacie Torvet i Farum's gamle bydel.

I 2018 den 01. marts udskiftes direktionen fra Søren - & Ole Stevnbak Andersen til Emil Hyldal & Khavaquiah Rasmusen, som er nye og yngre kræfter, der skal videreføre vores nuværende produkter, samt udvikle nye produkter til vores kunder. Dette sker nu, i samarbejde med virksomhederne så de kan få den komplette helhedsløsning til deres procesmaskiner m.m.

I 2018 den 01. april skifter Vi i HBO instruments adresse til Ågade 94 kld., 2200 København N. hvor arbejdet fortættes.