Skip to main content
Vores vision er at hjælpe dig og din virksomhed med rådgivning
og skræddersyede løsninger, så vi i fællesskab kan opnå det bedste resultat.

Historie

HBO Instruments ApS blev startet af Hans Blichfeldt i 1976 under navnet H. Blichfeldt Handels-og Ingeniørfirma på Tesdorphsvej på Frederiksberg. Ole S. Andersen og Hans Blichfeldts første salgsbesøg hos Gravers Bjerre i Guldbergsgade resulterede i en bestilling af HBO’s første produkt: en programregulator til keramikovne . Den blev udviklet af Ole S. Andersen i samarbejde med Unitemp i Holte.

I 1976 udvikles et håndbåret digitaltermometer type T 301 , der vises på udstillingen Industrikontakt i Bellacentret i november ’76. På udstillingen får virksomheden kontakt med IDEAL industrianlæg i Fåborg (Fjellebroen), hvilket fører til en ordre på udvikling og produktion af tavleinstrumenter til måling og regulering af temperatur og måling af transportbåndhastighed. Dette er stadig den dag i dag to hovedområder i HBO’s produktion.

I 1977 begynder de udviklingen af en standard temperatur-regulator, HBO 432.

I 1978 danner Hans Blichfeldt og Ole S. Andersen H. Blichfeldt electronics ApS og firmaet flytter til Ryesgade 3A, hvor udvikling af HBO 442 og 443 til Schou og Weidemanns røgovne fandt sted.

HBO fortsatte med udvikling og forbedring af T 301 , HBO 321, 331, 432, 341, 441, 312 og 411 til måling og regulering af temperatur, tryk, hastighed, bageovnsstyring til Bago-line et datterselskab til IDEAL-line samt udvikling af drivhusstyring til Hagemann-Globe.

I 1981 vælger Hans Blichfeldt at sælge sin del af HBO, og Søren S. Andersen træder nu ind i HBO som medejer.

Søren S. Andersens hovedansvarsområde er markedsføring og administration.

I 1985 overtager Søren S. Andersen ansvaret for bogholderiet.

I 1986 skifter virksomheden navn fra H. Blichfeldt electronics ApS til HBO Instruments ApS og får nyt design og logo.

Ole S. Andersen vælger nu at satse på udvikling, og Søren S. Andersen vælger også at forøge markedsføringen af HBO Instruments ApS .

I 1987 opfinder Ole S. Andersen PI-regulering med integratorbegrænsning, der den dag i dag stadig er meget efterspurgt. Digitalvisning både af måleværdi og setpunkt samt sprøjtetæt udførelse bliver nu et af HBO’s specialer.

I 2001 sælger HBO Instruments digitale timere, digitale regulatorer samt digitale indikatorer m.m.

I 2001 den 1. november flytter HBO fra deres gamle adresse og flytter ind i lyse og dejlige lokaler på Akacie Torvet i Farums gamle bydel.

I 2018 den 1. marts udskiftes direktionen fra Søren og Ole Stevnbak Andersen til Emil Hyldal & Khavaquiah Rasmusen, som er nye og yngre kræfter, der skal videreføre vores nuværende produkter samt udvikle nye produkter til vores kunder. Dette sker nu i samarbejde med virksomhederne, så de kan få den komplette helhedsløsning til deres procesmaskiner m.m.

I 2018 den 1. april skifter HBO Instruments også adresse til Ågade 94 kld., 2200 København N., hvor arbejdet fortættes.

I marts 2020 udvider HBO Instruments deres portefølje og tilbyder i dag ingeniørrådgivning inden for elinstallationer og bygningsautomatik samt Commissioning. Vi ser frem til nye samarbejdspartnere og udfordringer i fremtiden.

1. maj 2023 skifter HBO Solutions navn til HBO Instruments ApS for at understrege vores forstærkede fokus på at skabe innovative løsninger, som Rådgivende Ingeniører inden for elinstallationer og Bygningsautomatik.

1. maj 2023 er også dagen hvor HBO Instruments overtager aktiviteterne i Karsten Bach Rådgivende El-ingeniør. ”Med købet styrker vi vores position inden for el-rådgivning og fremadrettet vil alt aktivitet i Karsten Bach Rådgivende El-ingeniør overgå til HBO Instruments ApS, hvor vi vil hjælpe kunder og samarbejdspartnere med deres projekter på lige fod som førhen.”

Vision

Kvalitet er centralt for HBO Solutions, derfor ønsker vi at medvirke til optimering af energiforbrug gennem kompetent rådgivning der sikrer, velprojekterede tekniske installationer.

I fremtiden vil vi med vores præcise og kvalitetsbevidste tilgang være førende i branchen inden for rådgivning af elinstallationer og bygningsautomatik.

Vores vision er samtidig at hjælpe dig og dit projekt i mål, ved hjælp af dialog og skræddersyede løsninger, så vi i fællesskab kan opnå det bedste resultat og passe på vores miljø.